Vissza a kezdőoldalraOldaltérképÍrj e-mailt nekünk!
 

ÜDVÖZÖL A WAP.222.HU   SMSMOBIL TÁRHELY ÉS A "Mobil Robot"

Rendszerleírás (1.lépés)

Az első lépés, hogy regisztrálj tehát PC-vel, Interneten, böngészővel. Itt megadhatod a tervezett Mobil lapod nevét, rövid leírását. A sikeres regisztráció után EMail-ben kapod meg az adminisztrációs oldaladra a belépéshez a felhasználói nevet és jelszót (írd fel magadnak): A lapod neve egyben a mobil oldalad wap címes is lesz, aldomain formájában (tehát pl. http://wap.azenlapom.222.hu), így csak alfanumerikus karaktereket adhatsz meg, max. 16 karakter erejéig, tehát nem lehet ékezet, speciális karakter.
Kiválaszthatod a regisztrációdnál, hogy milyen kategóriában szeretnél lenni (humor, erotika, music, stb.),

Majd az első adminisztrációs belépésnél jön a beállítása, hogy tartalmadért mennyi pénzt kérsz a Látogatóktól (Lásd: Bevételmegosztás). Ez fontos, amíg ezt nem állítod be, nem jelenik meg a waplapod.

Ezután jön a lapstruktúra kialakítása, a könyvtárszerkezet felépítése.

Az Admin lapod tetején ezt a Menüsort látod:

Hírek | Kategóriák | Képek | Beállítások | Statisztika | Kijelentkezés

Válaszd először a Kategóriák menüpontot

Kategóriák
->Főkategória

Kattints a Főkategóriára!

Az a waplap gyökér (alap) szintje, ezen belül kell elkezdheted felépíteni a rendszert.
Kattints az „Új kategóriára”

Előjön a Kategória generáló, itt megadod a Kategória (rovat) nevét, rövid leírását és főként a típusát és ikonképet is rendelhetsz hozzá. Az ikonkép feltöltésekor bármi (azaz jpg, gif (de nem anim gif), bmp) lehet, a kicsinyítésről, konvertálásról a WapRobot gondoskodik.

A kategóriák és alkategoriák (rovatok, alrovatok) felviteli időrendi sorrendben egymás alatt jelennek meg a publikus felületen, s 10 darabonként tovább lapozva. Tetszés szerinti felépitmény kialakítható.

Minden könyvtárhoz egy megjelenítési kategória típust rendelhetsz, így lehet:
Hír Kategória (ahol van a Hírnek címe, előzetes szövegrésze, szövegmezoje és tartozhat egy kép is hozzá, mely a hír címe mellett kicsinyítve jelenik meg.

Van Képsorozat Kategória, ahol tetszoleges számú kép jelenik meg sorban, s ennek van egy címe is.

Létezik egy Képdömping Kategória is (pl. "Szép Autók"), mely olyan, mint egy "bödön", amibe beömleszthetsz tetszőleges számú képet és a szerkeszto robot véletlenszerűen összeállítva ötösével jeleníti meg, így ha sok kép van a "bödön"-ben szinte sose fog ugyanazon öt darab kép ugyanazon kombinációban megjelenni.

S végül van a Letöltés kategória, ahol videóklippeket (3gp), zeneszámokat (amr), java alapú játékokat és alkalmazásokat kínálhatsz fel letöltésre. Ezekhez feltehetsz bemutató szöveget és képet is.

A könyvtárszerkezetet Te építheted fel, s bővitheted bármeddig. Tehát a Főkategória alá csoportosíthatsz X db alkategóriát, minden alkategória alá Y db al-alkategóriát és így tovább.
Egy kategória (rovat) alá feltehetsz másféle kategóriát is. Azonban ha egy X nevű Kategória (rovat) alá felteszel egy Y és Z alkategóriákat, akkor az X Kategóriába (rovatba) nem tehetsz fel hírt, képet, anyagot, mert ő ekkor csak elosztó, viszont az Y és a Z Kategóriába (rovatba) már tölthetsz fel.

Miután felvittél egy Kategória (alkategória) rovatot, bal oldalt még nem látod. Ezért töltsd újra az oldalt (F5), s kattints rá a Főkategória ikonra, s szépen feltárul az új struktura. Az általad felvtt Kategóriát tudod módosítani vagy letörölni. Vigyázz! A módosítsánál vedd figyelembe, hogy videót pl. nem lehet letöltetni Képdömping kategória alatt, illetve hírek nem jelennek meg csak a Hírek tipusú kategória alatt! Tehét ez inkább olyan javításra való, ahol Képdömpinget szerettél volna vagy véletlenül a Képsorozat típusra kattintottál és most javítanád. Tösnél ne feledd: egy kategoria (rovat) törlése minden az alatti kategóriát (rovatot), s annak minden tartalmi anyagát törli!

Védelem, fizetés szempontjából minden Cím, bemutató szöveg (kopf), előzetes kiskép (prewiev) ingyenes (azaz bárki láthatja), minden teljes hírjellegü szöveg, teljes méretü kép, letölthető file védett, fizetős, azaz csak az látja aki SMS-ben belépési jelszót kért. Ez rád is vonatkozik, tehát ellenörzéshez kérj le, mint Látogató egy belépési jelszót magadnak SMS-ben.

Javasoljuk, hogy ha felvittél egy kategóriát, rögtön tegyél fel hozzá min 1 hirt vagy képsorozatot, illetve képdömpinget vagy videót, - várd meg mig megjelenik (cca. 15 perc), s ha minden OK, akkor vidd fel a többi anyagot. ezzel ellenörződ, hogy a kategória típust jól adtad-e meg az adott anyaghoz. Ha elrontottad, pl. a Képsorozat helyett Hír-nek állitottad be az adott Kategóriát, akkor töröld le a hibás Kategóriát, mert technikai okoból módositani nem tudod már.

A waplapod publikus felületen csak akkor jelenik meg, ha min. 300 Kb. volumenü anyagot felvittél már. Ez mobiltelefonra kicsinyitve értendő, tehát a forrásanyag mérete ennek 2-3-szorosa kell, hogy legyen.

Egy Kategóriatípus alá bármilyen al-Kategória típust feltehetsz, tehát pl.
egy videós rovat felépítése a következő lehet:

- Gyökérbe egy Videók nevű Hír (!) kategória
- A Videó kategória alá elsőként egy Hír jellegű kategóriát (ide kerülnek be majd a videós híreid)
- Szintén a Videó kategória alá egy Filmek Hír jellegü kategóriát (ebbe jönnek a rovatok)
- A Film alkategória alá egy „Vicces Filmek” nevű Letöltés típusú kategóriát (ebbe kerülnek a vicces videó letöltések)
- A Film alkategória alá szintén egy „Kandi Filmek” nevű Letöltés típusú kategóriát (ebbe kerülnek a kandi videó letöltések)

Egy Képsorozat rovatot így tudsz összeállítani:

- Hozz létre a Főkategória alatt egy Képsorozatok nevű Hír jellegű kategóriát (csoportgyűjtő) majd ez a Képsorozatok kategória (rovat alá9 tetszőleges számú Képsorozat alkategóriát, így pl. a „Nyári képek” és a „Téli Képek” nevű Képsorozat kategóriákat (rovatokat) ahová majd a képsorozatokat feltöltheted.

Hasonlóképpen járhatsz el egy Képdömping rovatrendszer összeállitásánál.

Ezután jön a Portálod feltöltése képekkel, hírekkel, videókkal ->