Vissza a kezdőoldalraOldaltérképÍrj e-mailt nekünk!
 

ÜDVÖZÖL A WAP.222.HU   SMSMOBIL TÁRHELY ÉS A "Mobil Robot"

Rendszerleírás 2. lépés

A tartalomfeltöltés a kilakitott Kategória (rovat) strukturába:

Az Admin lapod tetején ezt a Menüsort látod:

Hírek | Kategóriák | Képek | Beállítások | Statisztika | Kijelentkezés

Válaszd a Hírek menüpontot

Kategóriák
->Főkategória

Majd ezen belül válaszd ki, hogy melyik Kategóriába (rovatba) szeretnél feltölteni.

Itt az alábbi Menüpontokat látod:

Új hír felvitele | Hír Keresése | Törölt Hírek

Válaszd az Új hír felvitele-t.

Itt a
Dátum – Cím – Fejléc – Hír – Kép

Menüpontokat látod.

Hír esetén:
A Dátum-nál beállíthatod, hogy mikor jelenjen meg
A Cím értelemszerűen a hír rövid címe (ne legyen több 10-16 karakternél lehetőleg)
A Fejléc a hír alatt megjelenitendő felvezető szöveg (ne legyen több 10-16 karakternél lehetőleg)
A Hír maga a szöveg. Bármennyit felvihetsz, a WapRobot tördeli (tovább/vissza) majd
A Kép-nél a hírhez felvihetsz 1 db. képet

Képsorozat felvitele esetén elsőként a
Képek száma menüpontot látod.
Itt megadhatod, hogy a képsorozatod X db. képből álljon, írd be pl. 9, majd a „Létrehozás” gomb.

Szintén beállíthatod a Dátumot, adhatsz címet, de itt NEM jelenik meg a Fejléc és a Hír, így ezeket a rovatokat NE töltsd ki, mert ezek CSAK a Hír jellegű tartalomnál jelenik meg!

A Sorozat Képeinél felviheted a képeket.
NE nagyméretű képeket vigyél fel! Ugyan a WapRobot lekonvertálja rögtön minden felvitt telefontípus képernyőméretének megfelelően, de csak a felvitelt és a rendszert lassítod, ha több száz kB-os, nagy pixelméretű képeket viszel fel (korlátozzuk is), hiszem semmi szükség a 400*400 pixelméretnél nagyobb képre. Ha nagy méretű képeid vannak, javasoljuk, hogy egy képkezelővel az mindet előtte kicsinyítsd le 400*400 pixelre (arányosan), majd úgy töltsd fel. Fogadunk jpg, gif (de nem animált gif), bmp képeket.

Ha a kialakított Képdömping kategóriádba szeretnél képeket felvinni, az rém egyszer. Menj a Hírek felvitelénél az adott rovatba, választ a Képek feltöltést, add meg hány képet akarsz felvinni, válaszd ki a képeket és töltsd fel.

Ha a Letöltés féle kategóriába akarsz felvinni tartalmat, ott szintén beállithatod a megjelenési időpontot, adhatsz Címet, Fejlécet és ismertető szöveget is a „Hir” részbe, majd fel kell töltened a file-t.

Nos, a feltölthető file olyan lehet, melyet a mobiltelefonok le tudnak kezelni, tehát multimédia esetén a kép mellett a videó, hang és java alapú alkalmazás.
Fontos! Itt nem konvertálunk, mert pl. egy játékon nem lehet mit konvertálni. Tehát videóban a telefonok általában a 3gp és egyes típusok az mp4 kódolásúakat fogadják el, tehát ilyen konvertáló programmal (lásd Programok menüpont) konvertáld le, ellenőrizd és csak azután tedd fel. Ugyanez vonatkozik az amr kiterjesztésű hang file-okra. A telefonok általában a 80-100 Kb. fizikai méretű file-okat tudták lehívni (telefon memóriafüggő), de 300 Kb.-nál nagyobb file-kat NE tegyél fel,. Mert se lekérni nem tudják, sőt a mobilhálózatok is tiltják a nagy méretű file-kat wap GPRS-en.

Javasoljuk, hogy a Videó rovat címeiben jelezd, hogy a file milyen kiterjesztésü és méretű, tehát pl. "Juliska a matracon, 3gp, 85kb")

Játékoknál és egyéb java alapú alkalmazásoknál a jar file-t kell felvinned. De ez még inkább telefontípus specifikus. Tehát mindenféleképpen jelezd, hogy milyen telefontípusokon futtatható!

A felvitt hír jellegű anyagokat kilistáztathatok, módosíthatod, javíthatod, törölheted. Sőt a törlésből vissza is állithatod.

Tovább, további rendszerleírások -->

<-- Vissza a Kategoria kialakitása leíráshoz